Thursday, December 3, 2015

Jack is back!


This just in: Adult Swim a dat unda verde la Samurai Jack sezonul 2, adus la viata de acelasi epic Genndy Tartakovsky. Tartakovsky e implicat in multe productii de TV, din geniul sau creativ au aparut cateva show-uri de care sigur n-a auzit nimeni, precum Dexter's Laboratory sau Star Wars: Clone Wars (varianta animata traditional, din 2003)


Pentru cine nu stie, Samurai Jack e un serial de animatie inceput in 2001 si neterminat in 2004. Spun neterminat pentru ca nu numai ca a fost anulat, dar a fost anulat in cel mai bizar mod posibil. Nu a fost anulat oficial, ci pur si simplu au oprit productia, Tartakovsky a vrut sa concluzioneze seria cu un film de animatie care... never happened. Desi seria a primit numeroase premii.

Pentru ca bugete, pentru ca alte filme de animatie dupa proprietati de pe TV din vremea aia au fost esecuri totale. In contextul asta, puteti sa intelegeti de ce lumea e atat de hyped ca sezonul 2 e in productie. In 2013 IDW au publicat o banda desenata care continua seria dar nu prea a facut valuri.


De regula orice serie care e intrerupta din productie mid-season lasa un gust amar (looking at you Pirates of dark water) Iar o relansare a unei serii abandonate e un lucru foarte rar. Samurai Jack e una din seriile alea de animatie cu o estetica aparte.

In ziua de azi sunt putine serii care au un stil vizual distinct. Marea majoritate sunt all over the place, gen Steven Universe, care desi arata bine, nu are design-uri cu aspecte definitorii, nu poti crea alte personaje pe care ai recunoaste instant ca fac parte din universul Steven Universe. As pune Samurai Jack acolo cu Adventure time si South Park, in ideea ca e un stil vizual care aplicat in alt context te-ar duce cu gandul la Samurai Jack, ar fi Samurai Jack-esc.

Ramane sa vedem daca seria o sa devina mai dark acum ca va fi produsa direct de Adult Swim, nu de Cartoon Network. Oricum ar fi, asa vesti bune, sa tot vina.

Pana data viitoare, hakuna matata!

0 comentarii:

Post a Comment